Geschiedenis

Men kan het heden pas begrijpen door het verleden te kennen. Geschiedenis is meer dan het vertellen van het gebeurde. Bij het vak geschiedenis is het leggen en inzien van verbanden een cruciale, maar vaak lastige kwaliteit waarover jij als leerling moet beschikken. Bij dit vak leer je van alles over de verschillende tijdsvakken en de historische perioden. Bij dit vak leer je meer over de verschillende politieke, economische en juridische systemen die de mensheid heeft ontwikkeld. Ook is het belangrijk dat je de verschillende theoretische concepten kunt onderscheiden en verbinden aan verschillend bronmateriaal.  Heb jij een steuntje in de rug nodig bij het begrijpen en analyseren van bijvoorbeeld de leefwijze van de Jagers en Verzamelaars, de Renaissance of een de (ir)rationaliteit van de Koude Oorlog?

Groene Hart Bijles beschikt over een zeer enthousiast en flexibel docententeam die jou graag helpt bij de voorbereiding voor jouw Geschiedenis toets, tentamen of examen! Mocht je hulp nodig hebben voor dit vak, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Geschiedenis - Groene Hart Bijles

Onze docenten geschiedenis

Juda Sieverink
Engels, Geschiedenis
Beste lezer, Mijn naam is Juda Sieverink. Ik ben 27 jaar oud en studeer Medieval Studies aan de Universiteit Utrecht. Het verleden heeft voor mij altijd al tot de verbeelding gesproken. Gezien de wereld van vandaag ingrijpend kan verschillen van gisteren, is het echter geen kleinigheid om na te gaan in hoeverre de samenleving sinds jaar en dag is veranderd. Sinds ik zoveel plezier schep in dergelijke inspanningen, wil ik graag anderen leren de geschiedenis beter te begrijpen. Daarenboven reken ik Engels als mijn tweede taal, waarmee ik tevens van ganser harte hulp zou willen bieden. Met vriendelijke groet, Juda Sieverink