Scheikunde

Misschien heb je Breaking Bad wel eens gezien. Een wereldwijd populaire serie over de toepassing van Scheikunde! Scheikunde of chemie houdt zich bezig elementen en de verbindingen waaruit stoffen bestaan. Op school richt je je vooral op het kijken naar chemische reacties die onder bepaalde omstandigheden gebeuren. Als leerling bouw je eerst een basis op door de chemische eigenschappen van stoffen te leren. Ook kijk je naar hoe je stoffen van elkaar kunt scheiden en welke reacties er wel of niet kunnen lopen. Hoe verder je komt, hoe ingewikkelder het wordt: je mag aan je lievelingsreactie gaan rekenen. Vaak is de liefde dan snel voorbij.

Dat is zonde – scheikunde kan ontzettend boeiend zijn als je weet dat de oogspieren die je nu gebruikt om dit te lezen voor het grootste gedeelte bestaan uit eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, aminozuren bestaan uit koolstofatomen, waterstofatomen, stikstofatomen, zuurstofatomen… Ga zo maar door. Heb je toch moeite met het tekenen van zo’n aminozuur aan de hand van een structuurformule? Of is de zuurconstante een letter K voor je zoals de M staat voor Macdonalds? Misschien gaat het je juist om het opstellen en kloppend maken van de reactievergelijking, of wil je gewoon weten hoe zeep écht werkt.

Wij willen graag jou en jouw problemen leren kennen om er vervolgens iets aan te doen! Enthousiaste en vooral ook goede docenten staan voor je klaar om je te helpen om die toets in te lijsten. Mocht je hulp nodig hebben voor dit vaak, neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Onze docenten scheikunde

Gerto Prins
Bedrijfseconomie, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde 
Hi! Mijn naam is Gerto en ik ben 18 jaar oud. In 2021 heb ik mijn Vwo-diploma gehaald op de Willem de Zwijger in Schoonhoven. Op dit moment zit ik in mijn 1e jaar van mijn bachelor Econometrie & Operationele research aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Ik vind dit een hele interessante studie en heb het dus ook erg naar mijn zin! Gedurende mijn middelbare schooltijd kon ik me vooral vinden in de exacte vakken, waardoor ik mijn keuze maakte voor het N&T-profiel. Mij lijkt het dan ook super tof om jou ook wat bij te brengen over deze vakken en te helpen bij dingen waar jij tegenaan loopt. Hopelijke zien we elkaar snel! Gerto
Daan Bakker
Natuurkunde, Scheikunde
Hallo! Mijn naam is Daan Bakker, 21 jaar en student aan de TU Delft. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding Technische Natuurkunde en ben bezig om te schakelen naar een master in Mechanical Engineering. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik de verschillende disciplines binnen de natuurkunde erg interessant vind. Het helpen van andere mensen op het gebied van de bèta-vakken vond ik op de middelbare school al erg leuk, hierdoor weet ik hoeveel effect een goede uitleg kan hebben op het begrijpen van de leerstof. Ik hoop hulp te kunnen bieden bij het begrijpen van Natuurkunde en Scheikunde voor degenen die nét dat beetje extra uitleg nodig hebben. Hopelijk tot snel!
Levi van Lieshout
Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Nederlands en Frans
Ik heet Levi van Lieshout en ik ben achttien jaar oud. Ik studeer wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Vorig jaar heb ik mijn VWO-diploma gehaald aan het Driestar College in Gouda. Veel mensen vinden exacte vakken maar moeilijk. Allemaal rare grafieken, formules en vergelijkingen. Ik help je graag om ze te begrijpen, want ik vind het leuk als anderen ook snappen hoe leuk en mooi die vakken kunnen zijn! Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in vreemde talen, waarvan ik de meeste ervaring heb met Frans. Frans is een mooie taal als je hem eenmaal snapt, die ook veel toepassingen kent. Het leuke aan bijles is dat je mij ook helpt als je bijles krijgt. Veel mensen stellen goede vragen, die mij weer helpen om de stof nog beter te begrijpen. Ik zie ernaar uit om je te helpen! Tot straks! Levi
Dana van der Pol
Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde
Hoi! Mij naam is Dana van der Pol, ik ben 19 jaar en zit op de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar studeer ik Bewegingswetenschappen en ik zit in mijn tweede jaar. Deze studie gaat veel over de vakken wiskunde, natuurkunde en biologie. Naast deze vakken is de studie ook gericht op sport. Mijn passie ligt bij wiskunde en ik vind het dan ook erg leuk om dit vak aan anderen beter te leren! Hopelijk tot snel!
Anna Knuistingh Neven
Biologie, Scheikunde, Wiskunde, Natuurkunde, Rekenen, Taal en Huiswerkbegeleiding
Hi! Mijn naam is Anna Knuistingh Neven en ik ben 20 jaar. Het is alweer enkele jaren geleden dat ik mijn VWO diploma gehaald heb met profielen Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek aan de CSG Willem de Zwijger. Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn studie Molecular Life Sciences aan de Universiteit Utrecht, waar ik nog steeds vol motivatie en met een hoop plezier mijn studie volg. Ik heb mijn oog op drie potentiële masters; Molecular and Cellular Life Sciences, Biology of Disease of Cancer, Stemcells and Developmental Biology. Er zijn een hoop activiteiten waar ik plezier uit haal, waaronder zwemmen, piano spelen, schilderen en ... leren! Daarnaast werk ik in de horeca en heb ik een lange tijd vrijwillig elementair zwemmen lesgegeven. Ik zie mijzelf als een gedisciplineerde, leergierige studente en ben het liefst altijd bezig. Om mijn altijd drukke leventje op orde te houden, heb ik mijn organisatie skills flink ontwikkeld. Het lijkt mij daarom ook leuk om naast leerlingen op weg te helpen met de moeilijke vakken, ze ook een extra te geven op het gebied van plannen en organiseren, waardoor leren nog leuker en makkelijker wordt! Hopelijk tot snel!
Bastiaan van Dijk
Biologie, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde
Beste bezoeker, Ik ben Bastiaan van Dijk, 21 jaar. Ik volg de studie Nanobiology aan de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb juist deze studie gekozen omdat het een combinatie biedt van verschillende vakken die ik erg interessant vind. Als je niet snapt hoe de kringlopen van biologie werken, wanneer er bij wiskunde veel te veel getallen worden gebruikt, of zelfs als je denkt dat je natuurkunde nooit interessant gaat vinden. Ik zou je graag helpen om een manier te vinden waarop je het wel begrijpt én zodanig dat je er plezier aan gaat beleven. Mijn brede interesses op school hielpen mij om de stof van verschillende vakken te begrijpen en ik zou andere leerlingen willen helpen om ook interesse voor de stof te ontwikkelen. Want leren wordt pas leuk als je het begrijpt! Met vriendelijke groet, Bastiaan van Dijk