Scheikunde

Misschien heb je Breaking Bad wel eens gezien. Een wereldwijd populaire serie over de toepassing van Scheikunde! Scheikunde of chemie houdt zich bezig elementen en de verbindingen waaruit stoffen bestaan. Op school richt je je vooral op het kijken naar chemische reacties die onder bepaalde omstandigheden gebeuren. Als leerling bouw je eerst een basis op door de chemische eigenschappen van stoffen te leren. Ook kijk je naar hoe je stoffen van elkaar kunt scheiden en welke reacties er wel of niet kunnen lopen. Hoe verder je komt, hoe ingewikkelder het wordt: je mag aan je lievelingsreactie gaan rekenen. Vaak is de liefde dan snel voorbij.

Dat is zonde – scheikunde kan ontzettend boeiend zijn als je weet dat de oogspieren die je nu gebruikt om dit te lezen voor het grootste gedeelte bestaan uit eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren, aminozuren bestaan uit koolstofatomen, waterstofatomen, stikstofatomen, zuurstofatomen… Ga zo maar door. Heb je toch moeite met het tekenen van zo’n aminozuur aan de hand van een structuurformule? Of is de zuurconstante een letter K voor je zoals de M staat voor Macdonalds? Misschien gaat het je juist om het opstellen en kloppend maken van de reactievergelijking, of wil je gewoon weten hoe zeep écht werkt.

Wij willen graag jou en jouw problemen leren kennen om er vervolgens iets aan te doen! Enthousiaste en vooral ook goede docenten staan voor je klaar om je te helpen om die toets in te lijsten. Mocht je hulp nodig hebben voor dit vaak, neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Onze docenten scheikunde

Lieke van Gent
Hoi! Ik ben Lieke van Gent, 16 jaar en zit nu in VWO 5 op het CSG Willem de Zwijger. Leren is mij altijd goed afgegaan en ik heb het altijd leuk gevonden om andere leerlingen uitleg te geven. Ik hoop dat ik ook jou kan helpen om gemakkelijker de leerstof beter te begrijpen en te beheersen. Ik kan je bijles geven in vakken binnen het NG- of NT profiel. Daarnaast help ik je graag met Engels. Ik beheers op dit moment het CAE diploma op C1 niveau. Met vriendelijke groet, Lieke van Gent
Timo Meijer
Biologie, Natuurkunde, Wiskunde (B), Scheikunde
Hallo! Mijn naam is Timo en ik wil jou graag helpen met al jouw vragen rond scheikunde, wiskunde(B), natuurkunde en biologie. Zelf heb ik de havo afgerond zonder enig probleem, en ik wil ervoor zorgen dat dat jou ook gaat lukken! Nu ben ik begonnen aan mijn bachelor biomedisch laboratoriumonderzoek aan hogeschool Rotterdam. Ik heb deze studie gekozen omdat ik van de bètavakken ben en alles met biologie op kleine schaal zeer interessant vindt en er alleen maar meer over te weten wil krijgen. Ik vind uitleg geven al leuk sinds de 1e klas op de middelbare school, en dit is nooit veranderd. Ook weet ik dat dat kleine beetje extra uitleg groot effect kan hebben op het snappen van de stof, en word het leren een stuk makkelijker en leuker. Ik hoop je snel te zien en met vriendelijke groet, Timo Meijer