Natuurkunde

Bij natuurkunde zoek je steeds naar regels om dingen die gebeuren in de (niet-levende) natuur te begrijpen. We willen begrijpen wat de wind doet en waarom het dat doet, en hoe we het kunnen gebruiken om energie op te wekken voor eigen gebruik. Dat verklaren en begrijpen doen we steeds door proefjes te doen en het bedenken van regeltjes – wiskunde, en dan met name via wiskundige formules. Deze combinatie van beschrijven en het opstellen van regels maakt natuurkunde vaak tot een van de moeilijkste vakken op de middelbare school. De lastigste stap is meestal niet het waarom, maar het hoe.

Op de middelbare school word je doodgegooid met uitdagende problemen die je vaak niet zonder ijverige oefening op kunt lossen. Licht, geluid, krachten, warmte, beweging, energie, elektriciteit, magnetisme en radioactiviteit passeren allemaal de revue, en het is aan jou om dat allemaal te kunnen overzien! Word je gek van al die linker- en rechterhand regels? Moet je bij een brekingsindex stiekem denken aan de Pokédex? Wil je bij een som eindelijk eens op de juiste hoeveelheid Newton uitkomen?

Je krijgt op de middelbare school een (elektrische) stroom aan informatie op je afgevoerd, en ons exacte docententeam wil je graag helpen om het overzicht te bewaren. We helpen je graag rendement te halen: alle energie die je erin stopt zet je om in nuttige kennis en vaardigheden!

Natuurkunde - Groene Hart Bijles
Gerto Prins
Bedrijfseconomie, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde 
Hi! Mijn naam is Gerto en ik ben 18 jaar oud. In 2021 heb ik mijn Vwo-diploma gehaald op de Willem de Zwijger in Schoonhoven. Op dit moment zit ik in mijn 1e jaar van mijn bachelor Econometrie & Operationele research aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Ik vind dit een hele interessante studie en heb het dus ook erg naar mijn zin! Gedurende mijn middelbare schooltijd kon ik me vooral vinden in de exacte vakken, waardoor ik mijn keuze maakte voor het N&T-profiel. Mij lijkt het dan ook super tof om jou ook wat bij te brengen over deze vakken en te helpen bij dingen waar jij tegenaan loopt. Hopelijke zien we elkaar snel! Gerto
Daan Bakker
Natuurkunde, Scheikunde
Hallo! Mijn naam is Daan Bakker, 21 jaar en student aan de TU Delft. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding Technische Natuurkunde en ben bezig om te schakelen naar een master in Mechanical Engineering. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik de verschillende disciplines binnen de natuurkunde erg interessant vind. Het helpen van andere mensen op het gebied van de bèta-vakken vond ik op de middelbare school al erg leuk, hierdoor weet ik hoeveel effect een goede uitleg kan hebben op het begrijpen van de leerstof. Ik hoop hulp te kunnen bieden bij het begrijpen van Natuurkunde en Scheikunde voor degenen die nét dat beetje extra uitleg nodig hebben. Hopelijk tot snel!
Levi van Lieshout
Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Nederlands en Frans
Ik heet Levi van Lieshout en ik ben achttien jaar oud. Ik studeer wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Vorig jaar heb ik mijn VWO-diploma gehaald aan het Driestar College in Gouda. Veel mensen vinden exacte vakken maar moeilijk. Allemaal rare grafieken, formules en vergelijkingen. Ik help je graag om ze te begrijpen, want ik vind het leuk als anderen ook snappen hoe leuk en mooi die vakken kunnen zijn! Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in vreemde talen, waarvan ik de meeste ervaring heb met Frans. Frans is een mooie taal als je hem eenmaal snapt, die ook veel toepassingen kent. Het leuke aan bijles is dat je mij ook helpt als je bijles krijgt. Veel mensen stellen goede vragen, die mij weer helpen om de stof nog beter te begrijpen. Ik zie ernaar uit om je te helpen! Tot straks! Levi
Dana van der Pol
Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde
Hoi! Mij naam is Dana van der Pol, ik ben 19 jaar en zit op de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar studeer ik Bewegingswetenschappen en ik zit in mijn tweede jaar. Deze studie gaat veel over de vakken wiskunde, natuurkunde en biologie. Naast deze vakken is de studie ook gericht op sport. Mijn passie ligt bij wiskunde en ik vind het dan ook erg leuk om dit vak aan anderen beter te leren! Hopelijk tot snel!
Anna Knuistingh Neven
Biologie, Scheikunde, Wiskunde, Natuurkunde, Rekenen, Taal en Huiswerkbegeleiding
Hi! Mijn naam is Anna Knuistingh Neven en ik ben 20 jaar. Het is alweer enkele jaren geleden dat ik mijn VWO diploma gehaald heb met profielen Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek aan de CSG Willem de Zwijger. Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn studie Molecular Life Sciences aan de Universiteit Utrecht, waar ik nog steeds vol motivatie en met een hoop plezier mijn studie volg. Ik heb mijn oog op drie potentiële masters; Molecular and Cellular Life Sciences, Biology of Disease of Cancer, Stemcells and Developmental Biology. Er zijn een hoop activiteiten waar ik plezier uit haal, waaronder zwemmen, piano spelen, schilderen en ... leren! Daarnaast werk ik in de horeca en heb ik een lange tijd vrijwillig elementair zwemmen lesgegeven. Ik zie mijzelf als een gedisciplineerde, leergierige studente en ben het liefst altijd bezig. Om mijn altijd drukke leventje op orde te houden, heb ik mijn organisatie skills flink ontwikkeld. Het lijkt mij daarom ook leuk om naast leerlingen op weg te helpen met de moeilijke vakken, ze ook een extra te geven op het gebied van plannen en organiseren, waardoor leren nog leuker en makkelijker wordt! Hopelijk tot snel!