Natuurkunde

Bij natuurkunde zoek je steeds naar regels om dingen die gebeuren in de (niet-levende) natuur te begrijpen. We willen begrijpen wat de wind doet en waarom het dat doet, en hoe we het kunnen gebruiken om energie op te wekken voor eigen gebruik. Dat verklaren en begrijpen doen we steeds door proefjes te doen en het bedenken van regeltjes – wiskunde, en dan met name via wiskundige formules. Deze combinatie van beschrijven en het opstellen van regels maakt natuurkunde vaak tot een van de moeilijkste vakken op de middelbare school. De lastigste stap is meestal niet het waarom, maar het hoe.

Op de middelbare school word je doodgegooid met uitdagende problemen die je vaak niet zonder ijverige oefening op kunt lossen. Licht, geluid, krachten, warmte, beweging, energie, elektriciteit, magnetisme en radioactiviteit passeren allemaal de revue, en het is aan jou om dat allemaal te kunnen overzien! Word je gek van al die linker- en rechterhand regels? Moet je bij een brekingsindex stiekem denken aan de Pokédex? Wil je bij een som eindelijk eens op de juiste hoeveelheid Newton uitkomen?

Je krijgt op de middelbare school een (elektrische) stroom aan informatie op je afgevoerd, en ons exacte docententeam wil je graag helpen om het overzicht te bewaren. We helpen je graag rendement te halen: alle energie die je erin stopt zet je om in nuttige kennis en vaardigheden!

Natuurkunde - Groene Hart Bijles
Lieke van Gent
Hoi! Ik ben Lieke van Gent, 16 jaar en zit nu in VWO 5 op het CSG Willem de Zwijger. Leren is mij altijd goed afgegaan en ik heb het altijd leuk gevonden om andere leerlingen uitleg te geven. Ik hoop dat ik ook jou kan helpen om gemakkelijker de leerstof beter te begrijpen en te beheersen. Ik kan je bijles geven in vakken binnen het NG- of NT profiel. Daarnaast help ik je graag met Engels. Ik beheers op dit moment het CAE diploma op C1 niveau. Met vriendelijke groet, Lieke van Gent
Timo Meijer
Biologie, Natuurkunde, Wiskunde (B), Scheikunde
Hallo! Mijn naam is Timo en ik wil jou graag helpen met al jouw vragen rond scheikunde, wiskunde(B), natuurkunde en biologie. Zelf heb ik de havo afgerond zonder enig probleem, en ik wil ervoor zorgen dat dat jou ook gaat lukken! Nu ben ik begonnen aan mijn bachelor biomedisch laboratoriumonderzoek aan hogeschool Rotterdam. Ik heb deze studie gekozen omdat ik van de bètavakken ben en alles met biologie op kleine schaal zeer interessant vindt en er alleen maar meer over te weten wil krijgen. Ik vind uitleg geven al leuk sinds de 1e klas op de middelbare school, en dit is nooit veranderd. Ook weet ik dat dat kleine beetje extra uitleg groot effect kan hebben op het snappen van de stof, en word het leren een stuk makkelijker en leuker. Ik hoop je snel te zien en met vriendelijke groet, Timo Meijer
Daan Bakker
Natuurkunde
Hallo! Mijn naam is Daan Bakker en student aan de TU Delft. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding Technische Natuurkunde en ben bezig om te schakelen naar een master in Mechanical Engineering. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik de verschillende disciplines binnen de natuurkunde erg interessant vind. Het helpen van andere mensen op het gebied van de bèta-vakken vond ik op de middelbare school al erg leuk, hierdoor weet ik hoeveel effect een goede uitleg kan hebben op het begrijpen van de leerstof. Ik hoop hulp te kunnen bieden bij het begrijpen van Natuurkunde en Scheikunde voor degenen die nét dat beetje extra uitleg nodig hebben. Hopelijk tot snel!