Bij natuurkunde zoek je steeds naar regels om dingen die gebeuren in de (niet-levende) natuur te begrijpen. We willen begrijpen wat de wind doet en waarom het dat doet, en hoe we het kunnen gebruiken om energie op te wekken voor eigen gebruik. Dat verklaren en begrijpen doen we steeds door proefjes te doen en het bedenken van regeltjes – wiskunde, en dan met name via wiskundige formules. Deze combinatie van beschrijven en het opstellen van regels maakt natuurkunde vaak tot een van de moeilijkste vakken op de middelbare school. De lastigste stap is meestal niet het waarom, maar het hoe.
Op de middelbare school word je doodgegooid met uitdagende problemen die je vaak niet zonder ijverige oefening op kunt lossen. Licht, geluid, krachten, warmte, beweging, energie, elektriciteit, magnetisme en radioactiviteit passeren allemaal de revue, en het is aan jou om dat allemaal te kunnen overzien! Word je gek van al die linker- en rechterhand regels? Moet je bij een brekingsindex stiekem denken aan de Pokédex? Wil je bij een som eindelijk eens op de juiste hoeveelheid Newton uitkomen?
Je krijgt op de middelbare school een (elektrische) stroom aan informatie op je afgevoerd, en ons exacte docententeam wil je graag helpen om het overzicht te bewaren. We helpen je graag rendement te halen: alle energie die je erin stopt zet je om in nuttige kennis en vaardigheden!