Duits

Duits, een taal waar je iets mee hebt, of niet. Maar waarom nog een vreemde taal naast Engels? Waarom is Engels niet genoeg? In Europa zijn er 100 miljoen mensen die Duits spreken – als moedertaal. Of je nu aan het werk bent of op vakantie, het begrijpen en misschien in mindere mate spreken van Duits is daarom erg belangrijk. Om nog even op dat werk terug te komen: Nederland doet zaken met ontzettend veel landen, maar het meeste met Duitsland. Dat Duits belangrijk is moge duidelijk zijn. Is het dan ook automatisch makkelijk?

Niet automatisch. Taalgevoel of niet, Duits is een vak met heel veel overeenkomsten met de Nederlandse taal, maar ook met veel verschillen. Die verschillen maken het af en toe lastig om juist de overeenkomsten ‘vanzelf’ te doen. Vergeet je die hoofdletter steeds bij zelfstandige naamwoorden? Of worstel je toch met die naamvallen en ben je blij dat Nederlands dat niet meer heeft? Of is het luisteren juist een probleem, omdat die Duitsers zo snel gaan? Misschien is het lezen wel een grote Germaanse brei voor je, en snap je niet dat Duits op Nederlands lijkt – überhaupt niet. Misschien wil je alleen maar weten hoe je in het Duits vraagt of ze vriendelijk je fiets terug willen geven. Wij bij Groene Hart Bijles hebben goed nieuw voor je.

Onze Duits docenten hebben de prachtige taak om jullie de Duitse taal op een interactieve manier te leren en doen dat vol overtuiging en met een Duitse precisie en discipline. Mocht je hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Duits - Groene Hart Bijles

Onze docenten duits