Aardrijkskunde

Aardrijkskunde of geografie houdt zich bezig met hoe wij de ruimte in de wereld indelen. Ook dit vak is heel breed, waarbij je kijkt naar zowel sociale, natuurkundige, economische als milieu aspecten. Uiteindelijk richten we ons op de leefomgeving van de mens: we verzamelen informatie en verwerken deze informatie tot iets waar we een presentatie over kunnen geven, of een model van kunnen maken.

Arm en rijk, logistieke uitdagingen van de Rotterdamse haven en de oorzaken en gevolgen van een aardbeving komen allemaal langs. Dit doe je met de hulp van kennis van economie, maatschappijleer, biologie, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. De stof in de aardrijkskunde boeken kan je soms wat schrik aanjagen. Heb je moeite om boreale, polaire, subtropische en gematigde zones uit elkaar te houden? Vind je Amsterdam stiekem een megastad? Wil je meer weten van een dynamisch evenwicht tussen het instralen van de zon en de warmtestraling van de aarde? Of is het toch dat Backwash-effect wat je niet helemaal snapt?

Ons wereldse team van docenten wil je helpen met structuur brengen in de informatie, het begrijpen van moeilijke aardrijkskundige processen en het vinden van de goede antwoorden op de lange en uitgebreide vragen. We geven je een broeikaseffect van begrip, om daarmee de cijfers te halen die je wilt halen. Mocht je hulp nodig hebben voor dit vak, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Aardrijkskunde - Groene Hart Bijles

Onze docenten aardrijkskunde